Team4Events workshop creativiteit bij TIO

Workshop creativiteit onder events op Hogeschool TIO

Deze week mocht onze Projectmanager Dana een workshop creativiteit in evenementen geven aan alle tweedejaars studenten van de Hogeschool TIO in Rotterdam. De hele week zijn zij bezig met het ‘TIO Career Event’ waarbij ze zich verdiepten in een echte opdracht voor het UWV. Geen fictieve case maar een serieuze aanvraag waarbij maar één groepje van alle TIO vestigingen kan winnen. Op de tweede dag mochten wij langskomen om ze te inspireren en motiveren.

Team4Events op Hogeschool TIO      Team4Events workshop

De workshop

Na een dag zelf te hebben gebrainstormd en een begin te hebben gemaakt aan hun plan en idee, kwam Dana om de boel even op te schudden. We begonnen met het doorlopen van 9 trends in de evenementen wereld voor 2018, die wij in december ook zullen uitbrengen. Deze 9 trends hebben wij geselecteerd op basis van de case van het UWV, zodat de studenten deze direct konden toepassen. Vervolgens werd meer ingespeeld op de creativiteit en hoe dit toepasbaar is op het evenement dat zij moeten organiseren. De studenten leefden zich in in 6-jarigen om creatieve oplossingen te bedenken. Zo werd er deze ochtend volop gebrainstormd, out of the box gedacht en kwamen de gekste ideeën naar boven. Vol nieuwe inspiratie gingen de groepjes zelfstandig verder met het uitwerken wat alle mogelijke ideeën om vervolgens uit alle opties een keuze te maken gebaseerd op de vraag of het nieuw, aantrekkelijk en fabriceerbaar is. Het was een ontzettend leuke dag!

Workshop creativiteit TIO

Vandaag mogen een aantal groepjes hun idee aan de klant presenteren en mag de winnaar de opdracht binnen halen. Wij wensen alle studenten (met name de groepjes van de TIO Rotterdam vestiging natuurlijk) heel veel succes!