Vijf evenementen trends in 2021!

Nu covid-19 al meer dan een jaar actief is in Nederland en we al verschillende lockdowns hebben meegemaakt is er veel veranderd. Maar niet alleen in ons dagelijks leven zijn er grote veranderingen te merken. Ook de evenementenbranche heeft veel veranderingen doorstaan. In dit blog worden vijf evenementen trends uitgelicht waar jij op in wilt spelen.

1. Hybride en digitaal evenementen

De eerste van de vijf evenementen trends zijn digitale evenementen. Veel evenementen zijn het afgelopen jaar afgelast vanwege de geldende maatregelen. Hierdoor ontstonden werd er ook veel gebruik gemaakt van deels digitale of compleet digitale evenementen. Een mooi voorbeeld hiervan is De Vrienden van Amstel Live! In sommige gevallen is het in het afgelopen jaar gebleken dat dit juist de doelgroep aanspreekt. Het digitaal of hybride maken van evenementen is een trend die we voorlopig nog zullen zien in toekomstige evenementen. Gelukkig wordt er naast digitale evenementen ook geëxperimenteerd met fysieke evenementen op locaties.

2. Design Thinking

Jarenlang dezelfde evenementen(thema’s) is vanaf 2021 verleden tijd. Juist nu is er een compleet nieuwe aanpak nodig om de evenementen te laten slagen. We kunnen niet meer het evenement van vorig jaar exact herhalen. Hierdoor is de trend Design Thinking ontstaan. Pak het evenementen concept en haal alle onderdelen los van elkaar. Welke onderdelen willen jullie behouden en voor welke delen is er een vernieuwde aanpak nodig. Door delen van het evenement opnieuw te ontwerpen is er ook ruimte om opnieuw de doelgroep te bepalen. Zitten jullie nog op de juiste weg of zijn er veranderingen nodig om het evenement nog beter te maken? Heb je hulp nodig bij één van de onderdelen binnen jouw evenement, wij denken graag mee.

3. Drones bij evenementen

Tot voor kort waren drones iets waar niet iedereen vanaf wist en waar we niet optimaal gebruik van hebben gemaakt. Maar vanaf 2021 komt daar verandering in. Drones zijn de manier om geweldige videobeelden te maken. Zo kun je het perspectief laten zien dat voor de bezoekers niet zichtbaar is. In combinatie met de digitale en hybride trend zijn drones ook heel goed inzetbaar. Maak live-beelden vanuit de lucht en breng de optimale ervaring naar de bezoekers thuis. Zo maak jij er een echt feest van. 

4. Gezondheidscheck

Belangrijker dan ooit zijn de gezondheidschecks op het evenement. Vooraf een vragenlijst invullen over jouw gezondheid zodat niemand bestemmingen loopt is dan ook cruciaal. Andere mogelijkheden voor de evenementenbranche zijn bijvoorbeeld het laten zien van een negatieve PCR-test. Op locatie kunnen er ook nog gezondheidschecks gedaan worden. Het meten van de lichaamstemperatuur of een sneltest op locatie. Zelfs een reinigende mist is iets om over na te denken. De bezoekers lopen hier doorheen en zijn direct ontsmet. Een ding is zeker, een gezondheidscheck hoort er voorlopig gewoon bij. 

5. Evenementen in de buitenlucht

De laatste van de vijf evenementen trends is evenementen in de buitenlucht. De evenementen zullen zodra het weer kan eerst voornamelijk in de buitenlucht plaatsvinden. Zo is er voor iedereen genoeg frisse lucht en ook is de kans op besmetting hiermee veel minder groot. Op dit moment wordt er gekeken naar de mogelijkheden van evenementen in de buitenlucht bij de Fieldlab evenementen. Als de uitkomsten hiervan positief zijn zullen we in de zomer van 2021 de eerste evenementen in de buitenlucht zien. Net zoals in de zomer van 2020 met alternatieven, zoals een buiten drive -in bioscoop.