Team4Events voor Atout France

Team4Events op Atout France’s eerste #FeelFrance-event voor online influencers

Op donderdag 16 november organiseerde het Frans bureau voor toerisme Atout France haar eerste editie van het #FeelFrance-event voor online influencers. Het event was opgezet voor online beïnvloeders zoals bloggers, vloggers, Youtubers en Instagrammers.  Team4Events was hierbij!

Team4Events voor Atout France

Het event werd gehouden bij Strandzuid in Amsterdam, waar zo’n vijftig influencers die zich op internet richten aanwezig waren. Deze influencers maakten kennis met twaalf Franse organisaties die gespecialiseerd zijn in toerisme en accommodaties. Na een lunch met de Franse partijen, kwam rond 14:00 uur de eerste groep influencers aan. Team4Events mocht de speeddate sessies organiseren, wat dit keer werd gedaan door Marte. In het Engels werd door Marte gepresentateerd wat er ging gebeuren en hoe de speeddate sessies te werkten. Elke sessie duurde 7 minuten, waarin alle partijen net genoeg tijd hadden om een eerste kennismaking te maken. Rond 16:30 uur zat de laatste speeddate ronde erop en konden de aanwezigen verder kletsen onder het genot van een goed glas wijn en een yoga en meditatie sessie. Partijen die aan 7 minuten niet genoeg hadden zochten elkaar hier weer op.

    

#FeelFrance voor de toeristische tak

De Nederlandse online wereld is misschien wel de belangrijkste factor voor de Franse toeristische bedrijfstak. Ongeveer 88 procent van de boekingen voor Franse gebieden worden via internet gedaan. Bloggers en vloggers kunnen veel invloed op hebben op de keuze van een gebied of stad. Is een bekende influencer in een bepaald skigebied geweest en raadt hij/zij dit aan op haar social media kanalen, dan zullen kijkers of volgers geneigd zijn dit op te zoeken en in gedachte te houden voor hun volgende wintersport. Naast gebieden waren er ook toerisme bureaus, glamping bedrijven en hotels aanwezig. De aanwezigheid van de Franse partijen en de Nederlandse online influencers hebben voor veel matches gezorgd deze dag!

Iedereen ging naar huis met een fijne goodiebag en veel nieuwe contacten en inspiratie. Vanuit Atout France, maar ook vanuit Team4Events zeggen wij: wat een geslaagde eerste editie van het #FeelFrance-event!

Bekijk het filmpje voor een sfeerimpressie.