Pepernoten chocolade nieuw

Pieten tijdens je event

December, een maand van gezelligheid, feestelijkheden en misschien ook wel de maand waarin je een evenement voor jouw bedrijf organiseert. En wat is er leuker dan Pieten langs te laten komen op dit evenement? Zij zijn ieder jaar in het land vanaf halverwege november tot aan pakjesavond op 5 december. 

Organisaties waar veel ouders van jonge kinderen werken, organiseren vaak al een Sinterklaasfeest. Hierbij wordt er van tevoren aan de ouders gevraagd om hun kinderen in te schrijven en iets aan te leveren wat Sinterklaas in zijn grote boek kan zetten. Wanneer dat bij jouw evenement niet het geval is, kan hij natuurlijk ook langskomen om pepernoten uit te delen en tekeningen in ontvangst te nemen.

Hoe zit een Sinterklaas-event in elkaar?

Om een leuke binnenkomer te creëren, kunnen de Pieten ontvangen worden door het zingen van ‘Sinterklaasje kom maar binnen’. Waarna zij kunnen gaan zitten op de grote, versierde stoelen die speciaal voor hen zijn neergezet. Het ligt aan de grootte van jouw evenement, maar wanneer deze wat kleiner is kunnen de kinderen een voor een naar voren komen om bijvoorbeeld een klein cadeautje op te halen. Als het een groot evenement is kunnen zij de zaal ingaan om pepernoten en cadeautjes uit te delen. In dit geval kan er bijvoorbeeld ook een grote mand of brievenbus neergezet worden om tekeningen voor Sinterklaas in te stoppen.

Ieder jaar zitten duizenden kinderen voor de televisie in spanning te wachten of pakjesavond dat jaar wel doorgaat. Met de meest uiteenlopende verhalen komt Sinterklaas ieder jaar toch weer op tijd aan bij de grote, landelijke intocht. Omdat dit verhaal door zoveel kinderen wordt gevolgd is het natuurlijk erg leuk als de Pieten hier ook van op de hoogte zijn tijdens het bezoek zodat zij de vragen van de kinderen hierover kunnen beantwoorden. Wanneer het tijd is om weer te vertrekken kunnen zij uitgezwaaid worden met nog één liedje dat gezongen wordt. Wanneer zij vertrokken zijn, kan er misschien nog ruimte zijn voor spelletjes of wordt er misschien nog wat lekkers gegeten. Bij het organiseren van een evenement waar Sinterklaas bij betrokken is, is geheimhouding natuurlijk ook iets om rekening mee te houden. Zorg daarom voor een goed afsluitbare ruimte waar de Pieten zich kunnen omkleden.

De discussie

Pieten op je event kunnen een discussie veroorzaken: ga je voor zwarte pieten, roetveeg pieten of kleur pieten? Om het leuk te houden voor iedereen adviseren wij om te kiezen voor roetveeg pieten. Mocht er in de plaats waar het bedrijf gevestigd is een bepaalde soort Pieten-regeling zijn (bijvoorbeeld in Amsterdam waar de roetveeg piet het meeste wordt gezien) dan zouden wij de pieten daarop aanpassen. Anders zien de kinderen opeens andere Pieten dan bij de plaatselijke intocht en ontstaan er veel vragen.

Contact

Al met al is het organiseren van een decemberevenement voor jouw collega’s een moment voor gezelligheid en samenzijn. Mocht je van plan zijn een Sinterklaasfeest te organiseren en ben je misschien nog op zoek naar Pieten? Neem dan contact met ons op. Organiseer je toch liever een kerst- of nieuwjaarsevenement? Wij schreven daar een blog over.