Kinderentertainment Team4Events

Kindervermaak op je event

Stel, je organiseert een bedrijfsfeest, bruiloft of een andere evenement waar veel kinderen rondlopen, hoe zorg je er dan voor dat kinderen het naar hun zin hebben en waarom is dit zo belangrijk? Wanneer kinderen zich vermaken zorg je er ook voor dat de ouders het naar hun zin hebben en langer zullen blijven op het evenement. Hier een aantal tips om kinderen te vermaken én om te zorgen dat ze niet meteen naar huis willen.

Kinderentertainment mag niet ontbreken bij evenementen waar ouders hun kinderen mee naar toe nemen. Er zijn veel verschillende vormen van kindervermaak. In plaats van met je handen in je haar te zitten omdat kinderen zich vervelen en ouders zich gaan irriteren, maken we er voor iedereen een feestje van. Dat gebeurt als je de speelsheid, vrolijkheid en ongedwongen plezier van de kinderen als een unieke factor in het evenement ziet! Stop de kinderen niet weg, zij zijn van nature een vrolijk en positief. Dit is leuk om te zien voor alle gasten, maak hier dan ook gebruik van.  Zo zorg je ervoor dat zowel kind als ouder zich op hun gemak voelen. De kinderen hebben het leuk en naar hun zin waardoor er geen negatieve aandacht komt. De ouders hoeven geen oppas te regelen en staan dus meer open voor je evenement.

Verschillende kinderactiviteiten

Een aantal kinderactiviteiten kun je zelf makkelijk organiseren zoals een snoeptafel of speelhoek. Maar je kunt het natuurlijk ook groter aanpakken. Voor de wat uitgebreidere activiteiten wordt vaak gebruik gemaakt van animateurs. Zij geven een extra touch en vrolijke noot bij het entertainen van kinderen. Veel aanbieders stellen meteen hele acts en dure materialen voor, terwijl kindervermaak veel gemakkelijker kan. Hier een paar ideeën hoe je je evenement leuk kan maken voor kinderen met behulp van animateurs.

kinderentertainment Team4Events kookcursus

Miniclub: lekker tekenen, verven of knutselen met de materialen die beschikbaar zijn. Met kranten, magazines en gewoon wit papier kan je al leuke dingen maken. Zo verzorgen wij onder andere de miniclub bij familieweekenden bij de Makro.

Minidisco: net als op de camping met z’n allen de Macarena dansen of andere leuke minidiscodansjes. De dansjes zijn makkelijk aan te leren en er kan ook gezellig mee worden gezongen. Onze animateurs kennen allemaal minstens 20 dansjes. Dit hebben wij onder andere verzorgd in de Jaarbeurs voor Kids-Campings.com.

Koken/bakken: lekker koekjes bakken, cupcakes versieren of ijsje maken. Pannenkoeken of pizza’s bakken en deze mee naar huis nemen of met alle kinderen een diner houden. Je kan het zo gek niet bedenken. Ze komen allemaal thuis met een grote glimlach en een gevulde buik!

Speurtocht: door middel van een speurtocht krijg je de kinderen mee door de hele locatie of terrein: een leuke activiteit voor zowel binnen als buiten. Met leuke prijzen gaan ze er helemaal voor.

Team4Events in het Mauritshuis

Schminken: kinderen vinden het geweldig om er mooi uit te zien en hebben allemaal een lievelingsdier of -figuur. Waarom laat je ze niet helemaal inleven in een prinses, kat of piraat. Zo hebben wij voor de Museumnacht Kids in het Mauritshuis kinderen geschminkt in hun favoriete ‘schilderijdier’ of hun favoriete held. Hierdoor konden de kinderen zich echt inleven in hun favoriete dier of held. Om zo een onvergetelijke dag – nou ja, eerder nacht- te geven.