Hoe organiseer je een teamdag?

Steeds meer bedrijven zien het nut van een teamuitje in. Super leuk natuurlijk want het heeft veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het vergroten van de teamspirit. Afdelingen die elkaar doorgaans nooit spreken, zien elkaar op de teamdag.

Organiseren

Een teamdag vergt best wel wat organisatie. Ten eerste moet er een dag gekozen worden. In grotere organisaties is dit best wel een uitdaging. Probeer maar een dag te vinden dat er geen afspraken gepland staan, en dat iedereen aanwezig is. Wanneer dit goed van tevoren wordt gepland en gecommuniceerd zullen de meeste medewerkers aanwezig zijn.

Hierna is het belangrijk om te beslissen wat jullie gaan doen. Kies hierbij iets wat goed bij jullie bedrijf past. Zo bestond onze laatste teamdag uit Jeu de Boules spelen vanwege de Franse roots van het bedrijf, maar hebben we ook wel eens kantooryoga, trampolinespringen en poldersport gedaan. Wees creatief! Er zijn verschillende locaties die teamuitjes verzorgen. Wil je meerdere activiteiten aanbieden? Zet iemand intern dan op de planning en inschrijvingen van de teamdag of klop aan bij een bureau die dit kan verzorgen. Een bureau heeft vaak goede contacten met aanbieders met speciale afspraken en hoeft dus niet persé duurder te zijn.

Zijn jullie nieuw in een stad? Ons team ging na de verhuizing naar Woerden met een stadsgids op pad om de omgeving en de geschiedenis te leren kennen. Misschien willen jullie wel iets super sportiefs? Ga poldersporten of trampoline springen!

Een teamuitje hoeft niet alleen maar voor het plezier te zijn. Het kan ook heel goed als teambuilding of als boekjaar-afsluitingsmoment gebruikt worden. Mochten de verschillende afdelingen elkaar niet goed kennen, is het bijvoorbeeld leuk om een presentatie of spel van te voren te organiseren om het ijs te breken. Denk bijvoorbeeld aan raad-de-kinderfoto of Spotify-lijst.

Uitvoering

De grote dag is aangebroken, alle voorbereidingen komen als het goed is nu samen. Zorg dat alles van te voren is geregeld zodat de kans op verrassingen niet zo groot is. Zijn alle materialen aanwezig? Is de USB met Powerpoint getest? Is het adres van de locatie aan iedereen doorgegeven? Zijn er allergieën waar rekening mee gehouden moet worden?

Als organisator ben je er maar druk mee. Vergeet er vooral niet van te genieten wanneer alles geregeld is!

Klinkt dit nou als veel werk en geef je het liever uit handen? Team4Events verzorgt bedrijfsuitjes door het hele land en kan de gehele organisatie of een deel hiervan uit handen nemen. Dan kun jij je zorgeloos focussen op wat echt belangrijk is.