Hoe maak je een vergadering leuk?

Vaak wordt vergaderen gezien als slaapverwekkend, lang of vermoeiend en meer als iets dan gedaan moet worden. Hoe dan ook als bedrijf kom je er niet onderuit en zijn deze meetings vaak ook nodig. De vraag is dan ook hoe je een vergadering leuk maakt voor je personeel! In dit blog lees je daar alles over.

Unieke vergaderlocaties

Wanneer je vergadert in een bijzondere locatie dan geeft dat al een hele andere sfeer dan wanneer je onder de TL lampen zit. Wij sommen hiervan enkele voorbeelden in Woerden op!

MeetINoffice is een unieke vergaderlocatie in Woerden. Hier is het mogelijk om in de kas boven op het gebouw je vergadering te organiseren. De ruimte is volledig voorzien van glas en je hebt hierdoor een prachtig uitzicht over Woerden.

Ben je meer van de natuur, dan is Boerderij de Boerinn de perfecte vergaderlocatie. Hier kun je totaal tot rust komen in de mooie, groene omgeving en kunnen er ook boerenspelletjes gedaan worden om even de vergaderingen te onderbreken.

Een andere locatie die niet mag ontbreken in dit lijstje is Kasteel Woerden. Dit is een prachtig historische locatie met veel charme en zeker geschikt voor grotere groepen.

Activiteiten

Naast een mooie locatie kan een activiteit tussen de vergadering door een leuke bijkomstigheid zijn. Hebben jullie wat rust in jullie hoofd nodig na het vergaderen dan kan een yoga les van Nathalie niet ontbreken. Dit hoeft echt niet op matjes maar kan ook gewoon lekker vanaf je stoel in werkkleding. Ook leuk om de vergadering mee te beginnen!

Zijn er toevallig kinderen aanwezig omdat je geen oppas hebt kunnen regelen? Geen probleem! De kinderen worden opgevangen en zullen een spetterende show gaan voorbereiden, die jullie aan het eind opgevoerd krijgen. Vinden jullie een show te veel van het goede, dan kunnen de kinderen natuurlijk ook bezig gehouden worden met knutselopdrachten. Vanuit Team4Events denken wij graag mee over de mogelijkheden.

Is jullie team redelijk nieuw of hebben jullie veel verschillende afdelingen? Dan is ‘speeddaten’ misschien een optie, dit is niet alleen leuk om te doen maar ook nog eens goed voor de teambuilding binnen het bedrijf. En nee, dit is niet op een romantische manier. Door leuke vragen en opdrachten te bedenken per ronde leer je elkaar op een informele manier beter kennen.

Is ‘speeddaten’ niet iets wat binnen jou bedrijf past of wil je het competitief maken dan is een pubquiz wellicht de perfecte uitkomst. Teams die tegen elkaar strijden voor de winst met een biertje of wijntje erbij, dan ga je met een top gevoel de deur uit!

Goed eten

We zien nog veel fast food tijdens vergaderingen. Lekker en makkelijk! Maar niet de beste manier om een vergadering te onderbreken. Goed eten is erg belangrijk en nodig om vervolgens weer verder te gaan met de belangrijke zaken. Napkins is hiervoor een goed voorbeeld. Zij verzorgen bij hun vergaderingen een gezonde lunch maar kunnen ook heerlijke broodjes leveren op locatie.

Heb jij nog meer ideeën nodig voor jouw vergadering? Kom dan met ons in contact, we denken graag mee!