Speeddate netwerken met Team4Events

Hoe bereid je je voor op een zakelijke speeddate?

Je ziet het steeds vaker langskomen: zakelijk speeddaten. Wat houdt het in? Wat komt er allemaal bij kijken als je naar een georganiseerde zakelijk speeddate gaat en hoe ga je goed voorbereid op stap? Je leest het hier!

Zakelijk speeddaten is een snelle, actieve, laagdrempelige, maar bovenal leuke manier om je netwerk uit te breiden, om kennis te maken en kennis uit te wisselen. Zo ontmoet en ontdek je nieuwe ondernemers en interessante mensen. Hier kan je mogelijk nieuwe leveranciers vinden, nieuwe samenwerkingen creëren en wie weet zelfs leuke opdrachten binnen halen.

speeddate Team4Events

Wat houdt zakelijk speeddaten in?

Tijdens een speeddate sessie vinden er korte gesprekken plaats. Gemiddeld duren ze 4 minuten, het kortste is 2 minuten. Het verschilt per speeddate hoeveel tijd je krijgt voordat je moet wisselen van gesprekspartner. Het gaat als een sneltreinvaart, dat is zeker! Doordat iedereen actief in gesprek is, kom je tot verrassende, inspirerende en leuke gesprekken. Er zijn verschillende gelegenheden om te speeddaten. Denk hierbij aan speednetworking op beurzen, netwerkborrels, ontmoetingen tussen verschillende afdelingen of de kick-off tijdens een bedrijfsfeest.

Voorbereiden

Hoe zorg je er nu voor dat je jezelf tijdens een zakelijk speeddate van je beste kant laat zien? Goed voorbereiden bij een speeddate is het halve werk. Na het lezen van onze tips hoef je niet meer te vrezen voor die openingszin: “Zo, vertel eens wat over jezelf!”. Met een goede voorbereiding heb je het antwoord zo paraat. Logisch, zou je denken, dat voorbereiden. Maar dat blijkt toch niet altijd zo te zijn. Veel mensen verliezen soms de helft van hun speeddate tijd met euh, aahh en tjaa. Dus zorg ervoor dat je alles op een rijtje hebt. Bereid een Mini-pitch voor die lekker bekt, waardoor iedereen jou onthoudt en dit kan doorvertellen in hun netwerk. Mini-pitch (ook wel de elevator story genoemd) is een verhaaltje over jezelf en jouw bedrijf. Waar bestaat de Mini-pitch uit?

  • het duurt maximaal 60 seconden (circa 100 woorden)
  • het heeft een prikkelende opening
  • het bevat een korte voorstelling van jezelf
  • het laat duidelijk weten wat jou onderscheidt van anderen
  • het laat zien waar je passie zit
  • het eindigt met een vraag of nodigt de ander uit (door nieuwsgierigheid) een gesprek met jou te beginnen

Bij het maken van de Mini-pitch is het handig om te oefenen in de spiegel of tegen een bekende. Uiterlijke verzorging op een speeddate is natuurlijk ook relevant. Tot slot is het een goede tip om je te ontspannen voor je de pitch moeten geven. Test je mini-pitch uit bij verschillende netwerkevenementen en schaaf het verhaal voortdurend bij.

Dates4Business

uitnodigingD4B van Team4Events

Eerste editie, op 22 maart 2018

Test het bijvoorbeeld uit op het Netwerkevenement van Team4Events. Zo vond er op donderdag 22 maart 2018 de eerste editie van Dates4Business plaats in Napkins. Vanaf 16:00 uur konden ondernemers deelnemen aan zogenaamde speeddate sessies voor zakelijke relaties. Aansluitend vond er een borrel plaats, waarbij ondernemers elkaar konden ontmoeten. Hier konden de deelnemers hun minipitch testen en eventueel bijschaven voor de volgende netwerkevenement dat plaats gaat vinden op 31 mei.

Meld je aan voor 31 mei via deze link en blijf op de hoogte via Facebook. Twijfel je? Neem contact met ons op via 085-0298886 of via info@team4events.nl voor meer informatie.