Event trends 2019

We zijn alweer drie maanden bezig in het jaar 2019. Dit geeft ons een goed beeld van de event trends van dit jaar. Als Eventmanager ben ik continue in gesprek met bedrijven binnen en buiten de branche en heb ik de drie meest opvallende trends op een rijtje gezet. Wat zien we veel terugkomen de afgelopen drie maanden en wat verwachten wij de rest van dit jaar veel te zien? Je leest het hier!

Events met betekenis

In 2018 stonden experience events centraal en was beleving key! Dit jaar pakken we dit een stukje groter aan en is naast beleving ook de betekenis belangrijk. Tijd wordt steeds kostbaarder en we doen alles met een reden. Plat vermaak is uit en waardevolle events zijn in! De reden van deze trend is de toetreding van generatie Z in de arbeidsmarkt, maar tegelijkertijd ook hun sterke koopkracht en de invloed op de uitgaven van hun ouders. Een goed voorbeeld van deze trend is het zakelijke festival (beleving en betekenis gecombineerd).

Duurzame events

Deze trend sluit redelijk aan op de betekenis trend. Events met een maatschappelijk doel en een blik naar een betere wereld zijn booming. Het maatschappelijk ondernemen kenden we al een poosje, maar maatschappelijk feesten is nieuw. Plastic bekertjes en rietjes zijn een no-go en ook het weggooien van eten na een event kan echt niet meer. Milieuvriendelijke locaties zien hun boekingen stijgen en ook sprekers en artiesten moeten bij het duurzame plaatje passen. Wij verwachten (en hopen) dat dit naast publieke events ook dit jaar steeds meer te zien zal zijn tijdens zakelijke events.

LinkedIn events

LinkedIn had heel vroeger de optie om een event aan te maken, maar zag hier in 2012 van af. Eind 2018 lieten zij echter weten deze optie toch weer terug te laten komen. Net als op Facebook kunnen events worden aangemaakt en kunnen deelnemers zich aanmelden. Wanneer deze feature uitkomt is nog niet bekend. Naast LinkedIn events is het platform ook druk bezig met live video’s. Denk hierbij aan een live Q&A of het live streamen van events. Met deze functies kan LinkedIn opeens een belangrijke tool voor events worden! Hopelijk horen wij hier binnenkort meer over.