Een kijkje achter de schermen bij de opnames van de minidisco

Onze entertainers staan in de zomer altijd te schitteren bij de minidisco op de campings en vakantieparken in binnen en buitenland. Maar voorafgaand aan het seizoen moeten deze dansje geleerd worden. Dit jaar was het weer tijd om een aantal nieuwe dansjes toe te voegen aan de minidisco van 2021. Ook hebben wij een nieuwe huisstijl, dat is de reden dat alle dansjes opnieuw worden opgenomen. Daarom een kijkje achter de schermen bij de opnames van de minidisco.

Stap 1 De nummers

Voordat alles in gang gezet kan worden. Moet eerst gekeken worden welke nummers en dansjes dit jaar bij de minidisco gedanst zullen worden. Er zitten altijd oude bekende nummers tussen, zoals Hockey Pockey, Veo Veo en Tsjoe tsjoe wa. Uiteindelijk is er een mooie collectie van 21 nummers uitgekomen.

Stap 2 Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Nu de nummers bekend zijn kunnen de entertainers gaan oefenen met de dansjes. Wij hadden het geluk dat onze twee recruitment-toppers echte danstalenten zijn. Daarnaast stonden twee entertainers uit Frankrijk en Nederland te springen om mee te doen. Zo hadden wij een mooi team dat elkaar kon afwisselen en bij eventuele uitval hadden we vervanging.

Stap 3 Locatie en materiaal

Om de minidisco dansjes goed vast te leggen hebben we een locatie (naam) met een green screen gebruikt. Door het green screen kunnen wij de achtergrond aanpassen naar een bepaald thema. Zoals het verschil tussen Nederland en Frankrijk, maar ook speciaal voor Lenny de vos. Verder moet er goed studiolicht aanwezig zijn en de juiste camera met genoeg geheugenkaarten. Als laatste is de kleding van alle danseressen op elkaar afgestemd en dan is het show time!

Stap 4 Opnames minidisco

Voor de draaidag is een planning gemaakt, zodat alle 21 dansjes worden opgenomen en niemand meer dan drie dansjes achter elkaar danst. Ook wordt er goed gezorgd voor de hele crew met een lekkere lunch.

Stap 5 Montage

De laatste stap voordat de video’s op YouTube geplaatst kunnen worden is; Het monteren van de video’s en het invoegen van een achtergrond. Hierbij wordt zo nodig in de video’s geknipt en wordt de juiste muziek onder de video’s gezet. Daarna zijn de video’s klaar om gedeeld te worden met de entertainers en kan erop los geoefend worden voor de zomer.

Dit was het kijkje achter de schermen bij de opnames van de minidisco. Benieuwd naar hoe de video’s eruitzien? Check ons YouTube kanaal hier

Heb je hulp nodig bij een de organisatie van een event of productiedag, onze eventmanager helpt u graag verder, bekijk de mogelijkheden hier.